Geslaagd Scholenbadminton 2024

Geslaagd Scholenbadminton 2024

Op zaterdagmiddag 6 april hadden wij ons jaarlijkse badmintontoernooi voor de basisscholen uit Berkelland gehouden. Hieraan deden mee school Noord, de Keikamp, St. Jorisschool, Heuvelschool, De Voshaar, De Marke en Kiezel en Kei.

Jongens en meiden
Dit jaar hebben 32 dubbels bij de jongens en de meiden gestreden om de titel “beste badmintonschool van Berkelland”. Het was een zeer geslaagde middag met veel belangstelling een aanmoediging van ouders en familieleden van de meer dan 70 kinderen en onderwijzers van de scholen.

Poules
Nadat elk dubbel in 2 poules voor de klassen 5&6 en 7&8 ieder 15 wedstrijden gespeeld had van 5 minuten konden de rekenmeesters aan het werk. Bij de kinderen van groep 7&8 was de uitslag snel bekend omdat Cato en Eef als team van de Heuvelschool alle wedstrijden in de poule gewonnen hadden daarmee kampioen Berkelland 2024. Op de tweede plaats gevolgd door team Mathijs en Zara als Kiezel en Kei 2 en als derde Mats en Durand als St Joris 4.

Spannend
Bij de kinderen van groep 5&6 was het evenwel heel erg spannend. Er waren 2 dubbels die tot op het laatst streden voor de titel en uiteindelijk zijn Noud en Jop van team Heuvelschool 3 die kampioen zijn geworden met op de tweede plaats Hugo en Noud van de Marke 1 en op de derde plaats Ruben en Lars van school Noord.